Cycle2Explore

- Long Distance Cycle Tours -

 

ALLE REIZEN

"Life is like riding a bicycle; to keep your balance you must keep moving"

Santiago de Compostela

De St. Jacobs fietsroute

Wie de St. Jacobs fietsroute volgt treedt in de sporen van honderduizenden voorgangers die al tien eeuwen lang dezelfde weg zijn gegaan: de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Het is met name de levende historie die deze fietsroute zo aantrekkelijk maakt: het besef dat men paden volgt die door vele voorvaderen op basis van religieuze behoefte, boetedoening of inlossing van gelofte zijn betreden.

Rome

Met het Pelgrimspaspoort op zak fietsen we naar de St. Pietersbasiliek in Vaticaanstad, waar we ons welverdiende Credential op gaan halen. De route voert over kleine landweggetjes en verkeersluwe wegen waar we kunnen genieten van de uitgestrekte akkers en de prachtige vergezichten. Praag

Het uitzicht vanaf de Karelsbrug over torens en daken behoort ongetwijfeld tot een van de meest onvergetelijke stadspanorama's ter wereld. Vooral 's avonds wanneer het kasteel en de St. Vitus kathedraal stralen in een betoverende verlichting. Het romantisch-mystieke Praag met Kafka en rabbi Löws golem als iconen. 


St. Andrews

De route door Engeland voert door allerlei soorten landschappen: langs de kust en door het binnenland, door heidevelden en bossen, industriegebieden en havens, moerasland en rietland, steden met kathedralen, marktstadjes, lommerrijke landweggetjes, schilderachtige dorpjes en….......langs minstens 11 kastelen ! 


Boedapest

Aan het begin van onze jaartelling bestuurden de Romeinen een gigantisch wereldrijk, dat zich in een zeer wijde boog uitstrekte rond de Middellandse Zee. De Noordgrens van dit Romeinse Rijk, Limes geheten, liep vanaf de Noordzee door Midden-Nederland en volgde grootdeels de toenmalige loop van de rivieren Rijn, Main en Donau tot aan de Zwarte Zee. 

Oslo

Wie eenmaal de sfeer van rust en ruimte in de weidse natuur van Denemarken, Zweden en Noorwegen heeft geproefd, keert vaker terug naar het Noorden. Dit is veelel de eindconclusie van verhalen waarmee fietsers enthousiast terugkeren. Als leidraad voor de route dient een stelsel van zeer oude handelswegen, van zuid naar noord lopend en bekend onder de naam 'Ochsenweg' en 'Haervejen'.

Marseille

Deze fietsroute is al voor velen de vervulling geworden van een reeds lang gekoesterde droom: op de fiets van huis naar de Méditerranée! Deze route is speciaal ontwikkeld voor mensen die houden van rust, ruimte en natuur; een groene fietsroute !! Weidse vergezichten en boeiende landschappen zijn kenmerkend, maar ook cultuurhistorische elementen zijn onderweg nadrukkelijk aanwezig.


Berlijn

Mede door zijn lengte kom je op deze route van alles tegen: sfeervolle plaatsen, prachtige Hanzesteden met baksteen gotiek, maar ook… grauwe en lelijke woningbouw. En uiteraard sporen van de geschiedenis, de Duitse en Russische aanwezigheid in de oostelijke gebieden, de gevolgen van de wereldoorlogen, de communistische tijd en de periode van voor en na 'die Wende'
Specials

Voor kleinere groepen,  families, wielerclubs, of vriendenteams organiseren wij fietskampeervakanties op klantspecificatie. U kiest zelf uw eindbestemming en de route er naartoe. Wij zorgen dan voor de rest


The Expedition

In april 2023 brengen schipper Arjen van der Velden en zijn vrouw Daniëlla hun schip Anna Maria V van Gent naar Dyon (F) om daarna Bike & Barge Tours in Bourgondië te verzorgen. Dit gegeven mag Cycle2Explore gebruiken om het jaarlijks Cycling for Charity event te organiseren: The Expedition 2023.