Cycle2Explore

- Long Distance Cycle Tours -

Fietskampeervakantie naar Praag   |   een fietstocht naar de St. Vitus Cathedraal 

Het uitzicht vanaf de Karelsbrug over torens en daken behoort ongetwijfeld tot een van de meest onvergetelijke stadspanorama's ter wereld. Vooral 's avonds wanneer het kasteel en de St. Vitus kathedraal stralen in een betoverende verlichting. Het romantisch-mystieke Praag met Kafka en rabbi Löws golem als iconen is maar een kant van het verhaal. Na zijn wedergeboorte in 1989 klopt in de Tsjechische hoofdstad het volle leven in een westers ritme:  polka en dance; gotiek, barok en postmodernisme; klassieke etablissementen en moderne lounge gelegenheden; Boheemse knoedels en nouvelle cuisine. Praha, De Gouden Stad, De Stad van 100 Torens, De Parel aan de Moldau of Moeder ja zelfs Koningin der Steden !!!

Ook voor fietsers blijft Praag lokken, maar dan als eindbestemming van een lange fietstocht. Zeker omdat er een prachtige fietsroute langs bruisende rivieren, onneembare vestingen, nostalgische kuuroorden en sfeervolle oude steden gereden kan worden. Een prachtig traject, steeds weer anders, met altijd volop ruimte om je heen.


-  Rijn  -  Lippe  -  Diemel  -  Weser  -  Werra  -  Main  -  Kösseine  -  Ohre  -  Klabava  -  Berounka  -  Moldau  -
 

Onbekommerd via bewegwijzerde fietsroutes naar Tsjechië   |   van camping naar camping

■ lengte: ca 1.200 km

■ vertrek: 07-07-23 / 05-07-24 in Millingen

■ reisduur: ca. 4 weken

■ fietsen: 20 tot 25 etappes van 50 á 60 km per dag 

■ rusten: 3 á 4 rustdagen op ruime, luxe campings nabij idyllische stadjes

■ deelnemers: min 10 / max 16 personen

■ inclusief:

 • gezamenlijke informatiebijeenkomst voor vertrek
 • alle overnachtingen in ruime slaaptent op rustige campings
 • nederlandstalige reisbegeleiding
 • bagagetransport van camping naar camping
 • gebruik slaaptent
 • gezamenlijk ontbijt en 3-gangen diner in de groepstent
 • routeboekje met kaartjes, routeaanwijzingen en toeristische informatie
 • fietstransport Praag - thuisadres
 • vliegticket (economy class) Praag - Amsterdam

■ exclusief:

 • reis- en annuleringsverzekering
 • overige maaltijden en drankjes
 • additionele excursies en entree
 • vervoer thuisadres - Millingen / Amsterdam - thuisadres

■ prijs: € 3.685,- per persoon

- Klik op de kaart voor weergave in Google Map Viewer -
 
Praag
 status
 aantal inschrijvingen
03-07-20  
Geannuleerd (Covid 19) 
○          ○                                                  ○               
02-07-21
Geannuleerd (Covid 19)
○          ○                                                  ○               
01-07-22
Inschrijving gesloten

07-07-23
 Inschrijving geopend
○     ○     ○     ○     ○     ○     ○     ○     ○     ○     ○     ○     ○     ○     ○     ○
05-07-24
 Inschrijving geopend
○     ○     ○     ○     ○     ○     ○     ○     ○     ○     ○     ○     ○     ○     ○     ○
 

Fietsen van camping naar camping

De fietstocht naar Praag als individueel verzorgde fietskampeervakantie. Concreet betekent dit dat we met een reisduur van ca. 4 weken en dagafstanden van 50 tot 60 km van camping naar camping fietsen. Naast bagagetransport zorgen wij bij deze fietskampeervakantie ook voor:

 • een grote gemeubileerde verwarmde groepstent met koelkast, magnetron en koffiemachine
 • 2-persoons slaaptenten voor de deelnemers
 • een aparte kokstent voor de bereiding van de maaltijden
 • het gezamenlijk ontbijt en 3-gangen diner
 • additionele excursies en spectaculaire activiteiten


Optioneel: luxe slaaptent met 'n vast bed. Klik hiervoor op SLAAPCOMFORT

 

Prijzen

Slaapcomfort
 Omschrijving
 Prijs
Standaard
Prijs op basis van indeling in een standaard 2-persoons slaaptent
€ 3.685,- per persoon
Standaard
Toeslag op basis van 1 persoon in een standaard 2-persoons slaaptent
€ 200,-
Luxe
Toeslag op basis van indeling in een luxe 2-persoons slaaptent met 2 vaste bedden
€ 235,- per persoon 
Luxe
Toeslag op basis van 1 persoon in een luxe 2-persoons slaaptent met 1 vast bed
€ 470,-
 

Afstandstabel

 Van
 Naar
 Afstand
 Zwaarte
Millingen 
  Bad Karlshafen
  ca. 400 km
Bad Karlshafen
  Bischofsgrün
  ca. 400 km
●●●
Bischofsgrün
  Praag
  ca. 400 km
●●●
 
Aanvullende informatie over de zwaarte? Klik op HET HOOGTEPROFIEL
 

Foto's

Ons fotoalbum van de Fietskampeervakantie naar Praag bekijken? Klik op FIETSEN NAAR PRAAG
 

Weekprogramma

Week 1   Van Millingen naar Bad Karlshafen (ca. 400 km)

Bij aankomst in Nijmegen wordt u ontvangen door de reisbegeleider en maakt u kennis met de groep. Na het afleveren van uw bagage vindt de eerste gezamenlijke briefing door de reisbegeleider plaats. We stappen op en steken bij Millingen met het fietspontje de Rijn over en zetten koers richting vestingstad Wesel; stad van het overbekende echograpje. Het begin van onze fietsroute loopt langs de Rijn en de Lippe; beiden ooit de grens van het Romeinse Rijk: de "Limes". We fietsen door het licht glooiende Teutoburgerwoud, waar we zowel in het landschap als in musea de tekens ontdekken van de historische Varusslag tussen Germanen en Romeinen, naar Lippstadt. We verlaten de Lippe en via een oude handelsroute fietsen we de levendige universiteitsstad Paderborn binnen. Via het idyllische dal van de Diemel bereiken we in Bad Karlshafen de Weser.


Week 2   Van Bad Karlshafen naar Bischofsgrün (ca. 400 km)

Langs de Weser trappen we naar Hanoverisch Münden, waar we kunnen genieten van het driestromenlanschap van Weser, Fulda en Werra. De Werra volgen we tot aan de bron. De route kronkelt over verkeersluwe wegen, verharde landweggetjes, grindpaden, koele bospaadjes en autovrije landbouwwegen naar de voormalige Oost-West grens. Onderweg heeft u voldoende tijd om op een van de vele bankjes even uit te rusten, een mooie foto te maken of om een simpelweg een minuut naar de stilte te luisteren. Zo bereiken we de wereldberoemde witte kalimijnen (Monte Kali) bij Heringen. Bijna bij de oorsprong van de Werra steken we de grens met deelstaat Beieren over en fietsen via de schitterende stad Coburg naar het dal van de Main. Dan gaan we op zoek naar de bron van de Fichtelnaab in de omgeving van het stadje Bischofsgrün.


Week 3   Van Bischofsgrün naar Praag (ca. 400 km)

Tussen Bischofgrün en Fichtelberg komen we via een geleidelijk stijgende voormalige spoorweg op 820 meter hoogte: het hoogste punt van onze fietstocht. In Ebnath verlaten we de Fichtelnaab en peddelen daarna naar de oorsprong van het riviertje de Kösseine in Waldershof, dat we we tot Cheb in Tsjechië volgen. Vanaf het stadssymbool 'Spalicek', elf 13de eeuwse koopmanshuizen op het prachtige middeleeuwse plein van Cheb loopt de route door Bohemen langs een aantal kuuroorden waar o.a. Goethe, Marx en Kaiser Franz troost zochten voor hun kwalen, katers en hopeloze liefdes. Na de bierstad Pilsen fietsen we door het rustige heuvellandschap tot aan de rivier de Berounka. Deze stroomt kort daarop al in de Moldau die we verder volgen tot de onovertroffen wereldstad met de vele culturele en architectonische hoogtepunten: Praag.


Week 4   Praag

Na aankomst bij de St. Vithus Kathedraal in Praag verblijven we -middels drie overnachtingen op een keurige camping- vier dagen in de Parel aan de Moldau. Hier genieten we van al het moois dat de Gouden Stad ons te bieden heeft: de imposante Karelsbrug, de hooggelegen Praagse Burcht, Het Gouden Straatje, het Oude Stadsplein, de Kruittoren, het Oude Stadhuis met het wereldberoemde astronomisch uurwerk, het Dansende Huis (Ginger en Fred), de vele kunstgaleriën en natuurlijk het Boheemse kristal. Dit alles gelarderd met gezellige restaurants, betoverende barretjes, fascinerende straatkunst en ontelbare overdekte terassen. Uw reisbegeleider vertelt u over de markante geschiedenis van de eeuwenoude stad en loopt met u "De Gouden Mijl", een stadswandeling in het spoor van de Boheemse vorsten. Op de laatste dag worden uw fietsen netjes beschermd op transport gezet, terwijl uzelf met de taxi naar het Václav Havel International Airport van Praag wordt gebracht.


Disclaimer:

Dit programma kan wijzigen door lokale omstandigheden, het niveau van de groep of andere onverwachte omstandigheden. Cycel2Explore zal haar uiterste best doen om de samenhang in het programma te behouden, maar kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele veranderingen op het laatste moment. In deze gevallen is de beslissing van de reisbegeleider bindend.

 

Reisformule

Meer weten over de reisformule van onze fietskampeervakanties? Klik op REISFORMULE