Cycle2Explore

- Long Distance Cycle Tours -

The Expedition   |   2023

In april 2023 brengen schipper Arjen van der Velden en zijn vrouw Daniëlla hun schip Anna Maria V van Gent naar Dyon (F) om daarna Bike & Barge Tours in Bourgondië te verzorgen. Dit gegeven mag Cycle2Explore gebruiken om het jaarlijks Cycling for Charity event te organiseren: The Expedition 2023.


The Expedition 2023 

Hoe werkt dit?

Vooraleerst: U neemt zelf deel aan The Expedition tegen gereduceerd tarief. Wel verwachten wij van u dat u per persoon een sponsorbijdrage van minimaal € 1.000,- meebrengt. U kunt dit bijvoorbeeld  doen door bedrijven, collega's, familie en vrienden een klein bedrag per gefietste kilometer te vragen. Onze doelstelling voor 2023: € 10.000 voor The Heart for Gambia Foundation !!

 

Wat gaan we doen?

We fietsen in ca. 12 à 15 etappes van 40 tot 60 km van Gent naar Dijon. Terwijl wij fietsen vaart het hotelschip met ons mee. Onderweg bezoeken we diverse pittoreske stadjes en doen we allerlei bijzondere activiteiten. In de late namiddag stappen we weer aan boord. Na een frisse douche hebben we voldoende gelegenheid even het dorp in te lopen of een museum te bezoeken. Om 19.30 uur gaan we aan tafel voor het 3-gangen diner. Daarna vindt de briefing voor de volgende dag plaats en drinken we nog een lekker wijntje in de salon -bij goed weer natuurlijk op het dek- van het schip. Dan is het bedtijd. We slapen in een 2-persoons hut met twee stapelbedden, een wastafeltje, een douche en een toilet. Om het stoere karakter van The Expedition te benadrukken -maar vooral ook om Arjan en Daniëlla niet extra zwaar te belasten- nemen we eigen beddengoed (slaapzak) mee. Om pakweg 07.00 uur worden we gewekt en om 08.00 uur roept de scheepsbel ons op voor het gezamenlijk fietsontbijt. Dit is in buffetvorm. Diverse soorten koffie, melk en jus staan naast cerials, meerdere soorten brood, vleeswaren en zoet op het buffet. Ook vers fruit is voor iedereen voldoende aanwezig. Daarna maken we zelf ons lunchpakket klaar en nemen dat mee in de speciaal hiervoor door Daniëlla ter beschikking gestelde trommeltjes. Om 09.00 uur stappen wij op de fiets voor de volgende etappe, terwijl Arjan dan zijn dieselmotor start om naar de volgende halte te varen. Even geen zin om te fietsen? Dan blijft u toch gewoon lekker aan boord. U vaart dan, zittend op de voorplecht van uw privé cruiseschip en onder het genot van een lekkere Latte Macchiato, samen met Arjan en Daniëlla naar de volgende overnachtingsplaats.


 

Cycling for Charity   |   Bike & Barge van Auxonne naar Amsterdam

■ lengte: ca. 7.50 km

■ vertrek: medio april 2022 in Gent (B)

■ reisduur: ca. 2 weken

■ fietsen: 12 à 15 etappes van 40 tot 60 km

■ rusten: bike or cruise

■ deelnemers: min 10 / max 16 personen

■ inclusief

 • welkomstdrankje
 • alle overnachtingen op de Anna Maria V (o.b.v. vol pension)
 • 2-persoonshut met wastafel, douche en toilet
 • nederlandstalige reisbegeleiding
 • luxe ontbijtbuffet
 • uitgebreid 3-gangen diner
 • dagelijks lunchpakket
 • afscheidsborrel

■ exclusief:

 • reis- en annuleringsverzekering
 • overige maaltijden en drankjes
 • additionele excursies en entree
 • vervoer thuisadres - Gent / Dijon - thuisadres

■ sponsorbijdrage H4G: minimaal € 1.000,- per persoon

■ prijs: op aanvraag


 

Hotelschip Anna Maria V

Hutten
 Beschikbaarheid
 Aantal 1-persoons hutten
 1 (t.b.v. gids)
 Aantal 2-persoons hutten
 8
 Wastafel
 ja
 Douche
 ja
 Toilet
 ja
 Airco
 nee
 220 V
 ja
Anna Maria V
 Beschikbaarheid
Basis aantal personen
16
Max. aantal personen
17
Afmeting
 33,80 x 5,00 meter
Zonnedek
 ja
Bar
 ja
Airco in salon
 nee
CD-speler
 ja
Televisie
 ja
Video
 ja
Gemeenschappelijk douche / toilet
 nee
Wifi
 ja
 
 

Adventure

The Expedition heeft een hoog 'adventure' gehalte. De route is door de reisbegeleider niet vooraf gefietst en is geen GPS-track beschikbaar. U fietst in principe individueel of in kleinere groepjes en pas op de ochtend van vertrek hoort u de eindbestemming van die dag. De te organiseren activiteiten worden bepaald door de mogelijkheden die zich onderweg aandienen. Het is april oftewel ........... een verhoogde kans op regen en wind zijn onderdeel van The Expedition. Doorzettingsvermogen en avontuurzin zijn dus absoluut vereist ! De vertrekdatum staat vast, de aankomstdatum daarentegen is een inschatting. In de praktijk kan het dus best zo zijn dat we wat eerder of later in Dijon aankomen. Dit is o.a. sterk afhankelijk van passeertijden van de (grotere) sluizen.  Het schip is een luxe (2 á 3 sterren) hotelboot en is weliswaar bijna 34 meter lang, maar om door de smalle sluizen van het Canal de Bourgogne te kunnen varen is het 'slechts' 5 meter breed. Dit is absoluut geen probleem, maar daardoor zijn de hutten (als dat op een schip al überhaupt het geval is) niet overdreven groot en zo ligt er natuurlijk géén breed uitgemeten dansvloer. The Expedition draagt geen competitie element in zich. Om veilig en verantwoord deel te kunnen nemen dienen deelnemers enkel te beschikken over enige fietservaring. Al met al: met goed gebruik van 'gezond verstand', een risico-mijdend rijgedrag (en soms met wat confrontatie vermijdend sociaal gedrag) is The Expedition gewoon een geweldige uitdaging !

 

Charity Partner
The Heart for Gambia Foundation (Stichting Hart voor Gambia) is charity partner van Cycle2Explore. Het doel van de stichting is het opzetten van ontwikkelings- en stimuleringsprojecten in Gambia en brengt deze tot uitvoering in samenwerking met de lokale organisatie (NGO)

Het primaire doel is dus niet het beschikbaar stellen van geld aan de Gambiaanse bevolking maar het opstarten van projecten die hen in staat stellen zelf te kunnen voorzien in hun levensbehoeften.

 

Met deze projecten wil de stichting het volgende bereiken:

■ het creëren van werkgelegenheid om een eigen bestaan op te bouwen

■ het stimuleren van educatie

■ communicatiemogelijkheden opzetten en verbeteren

■ onafhankelijkheid bevorderen

■ eigen initiatieven faciliteren


De projecten zijn niet gebonden aan kerkelijke of maatschappelijke organisaties; deze kunnen bij de uitvoering van de projecten ter plaatse wel een bemiddelende en/of stimulerende rol spelen. Elk project wordt transparant uitgevoerd. Tijdens de uitvoering van een project en na afronding hiervan zal de stichting verantwoording afleggen over de resultaten van het project en de besteding van gelden en middelen.


Meer weten over de stichting Heart for Gambia? Klik op HEART FOR GAMBIA 

 

Reisformule

Meer weten over de reisformule van The Expedition? Klik op REISFORMULE